26 stycznia 2023
„Sandwicze” – zapiekane kanapki
aktualności

Pierwsze warsztaty kulinarne w tym roku odbyły się 24.01.2023
Ciepłe, chrupiące i koniecznie z dodatkiem miękkiego, ciągnącego się sera – tosty. Ratują nerwowe poranki i leniwe wieczory. Są szybkie, banalnie proste i nieprzyzwoicie pyszne…
Poznaliśmy zasady bezpiecznego posługiwania się opiekaczem do kanapek. Pokroiliśmy świeże pomidory i ser, każdy używał dodatków jakie lubi Połowę kromek chleba cienko posmarowaliśmy masłem. Położyliśmy na nie plastry wędliny i żółtego sera. Całość przykryliśmy drugą częścią chleba. Tak przygotowane tosty kolejno wkładaliśmy do opiekacza. Ciepłe i chrupiące kanapki zjedliśmy ze smakiem. do tego syrop owocowy Herbapol i pyszny, owocowy napój zarówno na upalne dni, jak i chłodne gotowy. Wszystko znikało w oka mgnieniu.
X