Aktualności

2024-06-14

Kulinarne czwartki w Pracowni Orange w Brodnicy k. Śremu

aktualności

wyzwanie

W jeden z czwartków w danym miesiącu – działamy kulinarnie. 13 czerwca 2024 r. w Pracowni Orange w Brodnicy przygotowaliśmy kebab w tortilli. Celem zajęć było przygotowanie smacznego, sytego i pożywnego posiłku. Na poprzednich warsztatach uzgodniono z młodzieżą, że jednym z ich ulubionych dań jest kebab. I nie było wyjścia, jak tylko zorganizować produkty i chętną ekipę do działania.

Było dużo warzyw, mięsko i sos czosnkowy, który przygotowaliśmy z jogurtu naturalnego, czosnku, świeżego kopru i przypraw. Pamiętając o bezpieczeństwie i higienie w kuchni. Uczestnicy warsztatów znają składniki potrzebne do przygotowania kebaba w tortilli i sosu czosnkowego – taka wiedza i nowe umiejętności z pewnością będą dla nich przydatne w przyszłości.

Nie zabrakło  degustacji i miłych rozmów przy stole. Dziękujemy wszystkim za wspólny czas!

Liderką aktywności była Pani Ania.